sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Rutikuivaa politiikkaa

2009!

Kolme vuotta enää maailmanloppuun inkojen kalenterin mukaan. Se kun ei enää mene tästä pidemmälle. Tosin piti lentokoneidenkin tippua millenniumina koska tietokoneet eivät pysty laskemaan pidemmälle. Ja sen sijaan pahin mitä tapahtui oli että jotkut pitivät esitelmää siitä kuinka nyt ei oikeesti ole millennium kun Jeesuksen syntymävuosi laskettiin parilla hutiin. En hetkeen keksi mitään epärelevantimpaa.

Joku voisi jopa pitää inkoja optimisteina sillä espanjalaisethan saapuivat paikalle paljon aikaisemmin. Ehkä niiden ylipapit aavistivat tuhon tulon ja halusivat lisätä vähän ekstraa kalenteriin propagandasyistä. Yleisen mielipiteen manipulointi on siisti aihe. Noam Chomskyn kirjassa Manufacturing Consent kerrotaan siitä kuinka ensimmäisen maailmansodan alussa jenkkilässä yleinen mielipide oli todella pasifistinen ja maailmanpolitiikasta piittaamaton mutta se saatiin käännettyä muutamassa vuodessa propagandakampanjalla tyyliin saksalaiset repivät belgialaisilta vauvoilta raajoja irti. Vauvat ovat aina kova veto jenkkimediassa sillä ennen ekaa Persianlahden sotaa "kuwaitilaisnainen" kertoi USA:n teeveessä mitä kauheuksia irakilaiset joukot tekivät synnytyslaitoksella josta hän nipinnapin pelastui. Kun tarina todistettiin keksityksi niin oli jo sota käynnissä eikä ketään kiinnostanut.

Miksi sodille edes vaivaudutaan keksimään syy? Kun vaikuttaa jo siltä että jos jälkeenpäin syy selitetään valheeksi niin ei se hidasta menoa yhtään. Noi Mainilan laukaukset vois jo unohtaa. Rautaa vaan rajalle ja menoks. Kerrankin ku teeveessä joku pääministeri sanoisi "Noilla alue, meillä armeija, me hyökätä" niin tulisi pisteet rehellisyydestä.

Nykyään politiikkaan kyllä törmää missä vain. Ei voi aivotonta antiikin sotaleffaa katsoa ilman että siinä persialaisilla verrataan nykyajan Lähi-Itään. Pelasin juuri koneella Civilization nelosta ja Amerikka provosoimatta hyökkäsi kimppuuni. Tämä on kyseisessä pelissä ihan normaalia eikä riipu liikaa kulttuurista. Parin vuoron jälkeen kun yritin avata diplomatiaruudun niin tuli vain teksti "We don't negotiate with terrorists." Aika tiukkaa kommenttia peliltä jonka manuaalissa kerrotaan kuinka emme halua ottaa kantaa uskontoon tai politiikkaan. Jopa Mission Impossible kolmonen leffassa oli juonena että jenkit myyvät aseita pikkuvaltioille voidakseen hyökätä niihin. Tuli kyseinen kohtaus hieman puun takaa kun muu elokuva on lähinnä sitä kuinka stailattu Tom Cruise väistää luoteja muuttuvan kuvakulman avulla.

Asiaan! Uudenvuodenlupauksia:

- En käytä Hitler-argumenttia poliittisessa keskustelussa

- En käytä Hitler-argumenttia iskurepliikkinä

- En käytä Hitler-argumenttia veroilmoituksessa

Hypin seinillä. Viime keikka oli 20.12. ja seuraava 10.1. Tätä ennen pisin keikkataukoni oli kuusi päivää joskus pari vuotta sitten. Hajoaa pää. Järki katoaa.

Ei kommentteja: