tiistai 20. tammikuuta 2009

Tyypillinen yötilitys

Kello kolme yöllä. Ei nukuta yhtään. Jännittää huominen kirjoitussessio. Ideana on miettiä sketsejä Työväenluokattoman toiseen osaan.

Stand up nyt on sitä mitä on. Alkaa olla sen verran rutiinia ettei keikat oikeen jännitä. Tai no joku puolisen tuntia ennen lavalle menoa alkaa puhe vähentyä ja pulssi nousta muttei enää ole aamusta saakka vatsa sekaisin. Ekana koomikkovuotena laihduin yli kymmenen kiloa osittain siksi etten vaan uskaltanut syödä. Paino on nyt tullut takaisin niin pitää keksiä uusia stressin lähteitä. Tämä saattaa olla jopa vaarallisempi tapa laihduttaa kuin Atkins.

Ekan sketsinauhan teko oli kivaa ja jännää mutta kaikesta eniten stressasin palautetta. Sitä on tullut eri kautta melko lailla ja laidasta laitaan. Suurin osa tutuilta mikä tavallaan tarkoittaa silkkihansikkaita mutta myös turhan aggression puutetta. Eniten on kritisoitu äänen laatua. Siihen pitää ensi kerralla kiinnittää enemmän huomiota. Luulin että puomimikki pelastaa mutta silti pitää tarkkaan katsoa kaikki tilanteet ja puhua kovempaa kuin ilmastointihulina tai liikenne. Kuvan laadusta ei ole huomautettu elikkä valotus toimi. Kuvaajaporukkana toimineet Ari ja Olli tekivät loistavaa työtä.

Toinen kritiikin aihe, mistä yllätyin vielä enemmän, oli että sketsit olivat ihan kivoja mutteivat kovin erikoisia. Jopa konventionaalisia. Itse asiassa olin pelännyt vastakkaista. Luulin että stand up pätkä olisi liian outo ja unicef dissaus liian rankka sketsisarjaan. Alistuva lehmä liian sovinistinen ja Dalai Lama halpahallin pyyhkeellä liian budjettikamaa. Mutta näistä ei ole valittanut kukaan. Elikkä ensi kerralla pitää vaan enemmän luottaa omaan visioon ja tehdä niin itsensä näköistä kamaa kuin mahdollista. Konventioita ei tarvitse pohtia. Tämä on nyt jälkeenpäin ilmiselvää sillä samalla lailla stand uppikin toimii. Sketsiuntuvikkona on vaan helpompi katsoa edeltäjiä kuin luottaa omaan juttuun.

Stand uppia on takana kohta viisi vuotta ja vieläkin välillä lavalla tuntuu siltä kuin en saisi kommunikoitua omaa näkemystäni selvästi. Toivottavasti sketseissä tapahtuu edistystä nopeammin. Jännittää. Tästä tulee kiva kevät. Eiku kamaa purkkiin ja tuubiin.

Ei kommentteja: