perjantai 26. joulukuuta 2008

Kontrollihuoneen kuulumiset

En tiedä mitä implikaatioita langattoman verkon keksijällä oli alunperin mielessä mutta kyllä tämä vessassa bloggausta helpottaa.

Tuli vessanpöntöstä mieleen Amerikan Yhdysvallat. Tämä ei välttämättä kuulosta kovin kehuvalta mutta antakaa minun selittää. Siellä on vessahuumori sellaisessa suosiossa mitä oli hankala alunperin ennustaa. Luulin että se on vain Hollywoodin college-leffoista syntynyt klisee. Mutta kyllä siellä kuvaillaan floatereita ja helpotuksen tunteita melkein runollisesti. Lavalla jos koomikko mainitsi missään muodossa WC:n niin huokaisin syvään ja valmistauduin kuulemaan viiden minsan rutiinin jonka lopussa kirjaimellisesti laukaistaan jännitys.

Olipas ilkeä yleistys. Mutta New Yorkin pitäisi olla maan intellektuelli mesta. Noh ihan sama, joka maalla on kliseensä. Esimerkiksi tänä syksynä suomalaisella komiikkaklubilla vähintään 87 % koomikoista puhui Big Brotherista. Olen itsekin syyllinen. Ehkä suurin kestoklisee suomalaisessa komiikassa on miesten ja naisten väliset erot. Siitä vain löytyy niin helposti juttuja joihin on muuten erittäin sekalaisen yleisön saumatonta samaistua.

Toinen kova juttu jenkeissä on homofobia. Samalla lailla kuin Suomessa on niin rasistista menoa ettei siihen edes kiinnitä huomiota (Linnan juhliin kutsuttiin Vuoden Pakolainen. I rest my case), on jenkeissä miesten välinen jännite jotain jota on hankalaa edes kuvailla. Kaverini tuli tänne syksyllä kiertueelle ja oli aivan sokissa huomattuaan että meillä on hotellilla iso yhteisvuode. Mies tuijotti mua, vuodetta, mua, vuodetta ja hermostuneesti heitti homoläppää. Aamulla hän heräsi melkein pettyneen näköisenä.

Suuri ihmeen aihe olivat myös alushousuni. Kuulen niistä kaveriltani vieläkin Facebookin chatissa. Käytän sellaisia normaaleja alushousuja joista voi tsägällä päätellä sukupuolen muttei juuri muuta. Jenkeillä on kaikilla sumeet uimahousun näköiset jotka melkein ulottuvat polviin. Paholaisen ruumiinosat pitää kätkeä. Hassuinta homofobiassa on että se johtaa jatkuvaan aiheesta puhumiseen. En kykene lopettamaan itsekään.

Kävin muuten pari viikkoa sitten laserleikkauksessa. En oo aiemmin nähnyt hevon kettua ku oli miinusta jotain kuus ja puoli. Nyt näen kaiken ja on kieltämättä vähän totuttelemista. Kävin ekaa kertaa tänään julkisessa saunassa leikkauksen jälkeen ja en tiennyt minne katsoa. Kaverini ehdotti kiuasta. Tajusin että aiemmin olen vain surutta tuijottanut jengiä koska sitä ajattelee sokeana etteivät muutkaan näe. Mua on salettiin luultu pervoksi.

Tulipas intellektuellia tekstiä. Mutta nyt paperia.

Ei kommentteja: