maanantai 28. heinäkuuta 2008

Antropologiaa

Terveisiä apteekista. Kävin siellä ostamassa 12-packin kokista. Samaisessa mestassa myydään myös kaikkea mahdollista pesuaineesta halpakellojen kautta syntymäpäiväkortteihin. Mestan ovessa ihan luki että Pharmacy mutta yllätyin hieman tuotevalikoiman laajuudesta. Tuntuisi kuittailulta hankkia jollekulle vaikka oksennuslääkettä sekä onnittelukortti.

Tällainen yltäkylläisyys on jenkeissä yleinen teema. Kaupat ovat isoja ja sieltä löytyy niin paljon tavaraa että McGyver voisi niillä yksin voittaa terrorismin vastaisen sodan. Ellei hörhöliberaalina olisi väärällä puolella jo valmiiksi. Ei ole niin tarkkaa oletko apteekissa, huonekaluliikkeessä tai vaatekaupassa kun kaikista löytyvät samat kamat hieman eri painotuksin.

Näkemistäni kaupungeista New York on kyllä monikulttuurisin. Itse asiassa ei ole sellaista asiaa kuin "normaali" nykiläinen. Lontoossa natiivit pystyi tunnistamaan aksentin perusteella mutta täällä puhutaan mitä sattuu. Kävin eilen turkkilaisessa burritomestassa jossa kaikki tarjoilijat olivat japanilaisia ja se tuntui täysin normaalilta. Yhdistävänä tekijänä tässä sekamelskassa on liberaalius: Koko osavaltiosta ei löydy republikaaneja kirveelläkään, ja kaikenlainen rasismi on lähinnä vitsi.

Monet koomikot uskovat että kun jostakin asiasta pystyy vitsailemaan niin silloin paranemisprosessi on jo alkanut. Täälläpäin ihonväriin tai kulttuuriin kohdistuvat huomautukset ovat niin yleisiä ettei kukaan voi ottaa niitä vakavasti. Loukkaukset ovat siis menettäneet voimansa. Mustaihoinen koomikko kuittaili minulle takahuoneessa ihoni kalpeudesta pyytäen minua lähettämään terveiset ihosyövälle. Sanoin että joo olen kyllä melko kalpea koska ei ole tullut riittävästi poimittua puuvillaa. Sen jälkeen keskustelu siirtyi perusjuttuihin että onko paljon yleisöä paikalla jne. Tämä keskustelu tapahtui siis kun olimme tunteneet toisemme noin kymmenen minuuttia.

Sivuhuomio: White Aryan Resistance (WAR) ryhmään pääsee liittymään vaikka ei olisi blondit hiukset ja siniset silmät. Elikkä tämä ryhmittymä ei siis olekaan tarkka geneettisistä ulkoseikoista? Nyt en ymmärrä.

Ei kommentteja: